Ako sa Symprove vyrába

Symprove™ je absolútne prírodný multi-kmeňový výrobok, ktorý sa vyrába za prísnych podmienok a pred tým, než sa dostane k zákazníkovi, podlieha riadnym testovacím postupom. Všetky zložky tohto výrobku sa dajú odsledovať priamo k ich pôvodnému zdroju.

Srdcom výrobného procesu je riadiaci systém vysokej kvality (ISO9001/2018), ktorý zaisťuje, že zachovávame veľmi vysoké štandardy, ktoré sme vyvinuli a neustále sa ich snažíme zdokonaľovať.

Výroba Symprove™ začína vo chvíli, keď obdržíme jačmeň od miestnych poľnohospodárov v okolí Surrey a Hampshire, ktorého plody nesmú byť z geneticky modifikovaných plodín.  Vždy dokážeme spätne nájsť konkrétne pole, na ktorom sa jačmeň pestoval.

Zrno jačmeňa sa necháva jemne naklíčiť, kým nie je vysoké asi štvrtinu palca (približne 6 mm) od korienka. Keď dosiahne túto výšku, klíčenie sa zastaví. Táto fáza sa nazýva pučiaca.

Potom sa jačmeň vyvaľká, aby sme získali zvýšené množstvo aminokyselín, vitamínov a enzýmov, ktoré vznikli pri procese klíčenia.

Následne sa do vyklíčeného zrna pridáva voda. Zrno sa namáča v nádobách určených na kvasenie a prechádza sériou teplotných zmien.

Špeciálne zložky jačmeňa (aminokyseliny, vitamíny a enzýmy) sa extrahujú a šupka z jačmeňa sa odstráni. Tento vyextrahovaný, výživne bohatý substrát sa následne pasterizuje, umiestni do sterilných nádob a naočkuje jedinečnými štyrmi kmeňmi baktérií typickými pre Symprove™.

Kmene baktérií sa pre Symprove™  pôvodne získavali z potravinárskeho priemyslu. V súčasnosti udržiavame neporušenosť týchto kmeňov tým, že ďalšie baktérie nechávame rásť z pôvodného zdroja.

Baktérie pôsobia na tomto prebiotickom substráte 24 hodín. Potom je ich počet optimálny a pH (acidita) sa stabilizuje na pH4.

 

Celý proces, od klíčenia až po nalievanie do fliaš,  trvá 10 dní. Všetko sa uskutočňuje v centrále Symprove™ vo Farnhame v Surrey, kde sa vyrobila každá odoslaná fľaša Symprove™.